sábado, 16 de junio de 2012

El perquè d'aquet nom; Oliaigu.

L'Oliaigu és una recepta típica de Menorca, una sopa que revitalitza cos i ment. Sobretot si la gaudeixes enmig del camp, allà on hi has passat gran part de la teua infància, acompanyat dels teus avis i altres familiars.
La seua base consisteix en un sofregit de ceba, all, pebre verd, tomàtigues i pa dur, acompanyat d'un bon oli d'oliva i un poc d'aigua. El secret radica en les verdures de temporada. Així doncs, el millor moment per prendre-la és en s'estiu.
Encara record quan s'avi Esteve collia els pebres, les tomàtigues i anava a cercar les cebes a la cotxeria per donar-li a s'àvia Magdalena.
Ella, amb les seues mans delicades i fortes a la vegada, en feia i en fa d'aquells ingredients un Oliaigu que sempre recordaré.

Un ingredient que complementa a la perfecció aquesta recepta són les figues.









No hay comentarios:

Publicar un comentario