domingo, 17 de junio de 2012

Tamisar

Tamisar segons el diccionari significa passar matèries pel tamís, per tal de separar els grans més fins dels més grossos. S'utilitza principalment amb matèries sòlides com poden ser farines, cacao en pols, sucre glass, pa rallat...
L'utensili més adequat per tamisar, és el colador fi de malla.
Un clar exemple del tamisat és el sucre glass que tira el forner a sobre de les ensaïmades.
Tamisar és molt fàcil, només s'ha de fer passar la farina o qualsevol altre element per el colador donant petits copets perquè caigui amb més facilitat.

Notes: 
  •  Serveix per donar aire i esponjositat.
  • Per netejar possibles impureses.
  • En el cas de pastisseria, a vegades es tamisa més d'un cop per aconseguir una major esponjositat en el pa de pessic o bizcocho.
Farina sense tamisar

Farina tamisada
    Acció de tamisar

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario