jueves, 6 de junio de 2013

Arròs negre amb sípia, musclos, mongetes i carxofa.

Aquest plat és ideal perquè en gaudeixi tota la família. És un dels meus preferits, per açò el comparteixo amb tots vosaltres.
És senzill si seguim les pautes d'una forma ordenada i correcte.

Esper que el disfritueu i que us llepeu els dits així com ho faig jo!
Bon profit


Ingredients per a 2 persones:

- Arròs bomba 180 gr
- 1 Ceba tendra
- 1 all
- 1 tomàquet rallat
- 2 Carxofes
- 2 Mongetes tendres
- Oli oliva
- 1 Sípia petitona
-  Tinta
- Melsa de la sípia
- Sal

Per al fumet:

- 1 Cap de rap
-  360 gr d'aigua

Elaboració:

- Primer de tot elaborarem el fumet de peix. Posam una olla al foc amb el cap de rap i aigua i ho deixarem coure uns 30 minuts desde que comenci a bullir. (No aromatitzem el fumet amb verduretes perquè ens interessa que tingui sabor a mar)
- Encalentirem el forn a 180 graus.
- Posarem una paella al foc amb un rajolí d'oli i sofregirem la sípia tallada a trossos.
- Mentrestant netejarem les carxofes i en treurem el cor que tallarem a trossets i les afegirem a la paella amb la sípia.
- Tallarem també la mongeta i l'afegirem a la paella.
- Per altra banda, a una altra paella elaborarem un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet fins que ens quedi ben concentrat i aquest perdi la seva aigua i acidesa. Afegirem també el suc de la melsa.
- Un cop tinguem la sípia, la carxofa i la mongeta saltejades afegirem el sofregit a la paella.
- Deixarem uns dos minuts que es mescli tot bé i tirarem l'arròs.
- Abocarem la tinta i la mesclarem bé.
- Seguidament afegirem el fumet i el deixarem coure uns 5 minuts a foc viu, aprofitant també per provar el fumet i rectificar de sal.
- Baixarem el foc i posarem els muscles, que prèviament haurem netejat, a la paella.
- Introduirem la paella al forn i la deixarem uns 8-10 minuts.

Notes:

- Sabem que la sípia és cuita quan deixa de treure aigua, igualment anirem provant fins que no estigui gomosa i es desfaci a la boca.
- Podem preparar tant el fumet com el sofregit amb antelació, per estalviar-nos feina, són dues elaboracions que podem tenir sempre al congelador, utilitzant-les quan les necessitem.
- Un truc perquè l'arròs ens quedi al punt és que aquest només cubrieixi el fons de la paella.


1 comentario:

  1. Anónimo7/09/2013

    Hola Joan,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponderEliminar