lunes, 18 de junio de 2012

Massa sablé

La massa sablé té un aspecte arenós, ja que quan s'elabora s'ha d'anar fregant la mantega i la farina com si ens netejessim les mans. S'utilitza bàsicament a pastisseria per elaborar tartaletes, galletes, etc.

Ingredients:

250 g de farina per pastisseria
125 g de mantega pomada
125 g de sucre llustre (glas)
1 ou
5 g de sal

Elaboració:

- Tamisar la farina i la sal.
- Afegir la mantega pomada a poc a poc, fregant-la amb la farina (moviment de fregar mans, com si ens les netejésim).
- Formar un volcà i afegir el sucre i l'ou.
- Amassar i deixar reposar al frigorífic.
- Extendre amb un rodillo a un gruix d'uns 3mm i colocar al motlle.
- Colocar a sobre de la massa llegums secs (coure a cegues) i enfornar a 190º durant 15 minuts.

Notes:

- Perquè la massa quedi ben arenosa s'ha d'evitar fregar en excés la farina i la mantega.
- S'ha de pinxar amb una forquilla perquè no es formin ampolles.
- Es pot especiar la massa amb canyella, coco rallat, ralladura de cítrics, cacao o inclús amb líquids com poden ser, mel o extractes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario