martes, 24 de julio de 2012

Ous estrellats amb pernil, espinacs frescos i patates xips casolanes.

Bon dia, us vénen de gust uns ous estrellats diferents?
Aqui us deixo una recepta molt senzilla de fer:

Ingredients per una persona:

- 2 ous
- 150 gr de pernil ibèric
- 1 manat d'espinacs frescos
- 1 patata gran
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:


-Primerament tallarem la patata a rodanxes molt fines, si disposem d'una mandolina, serà ideal.
-Un cop tallada, la fregirem a foc mitjà-lent perquè la patata perdi l'aigua a poc a poc i quedi ben cruixent.
Notareu que quan tirem les rodanxes a l'oli, aquestes ballaràn entre bombolletes però amb el temps deixaràn de ballar per passar a quedar-se quietes i surant sobre l'oli (indicador de que han perdut l'aigua) sense haver variat la temperatura.
Es important anar remenant mentres es fregeixen, sinó es podrien enganxar.
Una altra cosa important és no deixar que agafin massa color, amb un color groguent, n'hi ha més que suficient.
-Les retirau de l'oli i les deixau refredar a sobre d'un paper absorbent. Saleu.
-A una paella fregiu els ous.
-Mentrestant, amaniu els espinacs frescos amb una mica d'oli, sal i si us agrada pebre negre mòlt. A gust de cadascú.

Montatje del plat:


Es molt senzill. De llit o de base del plat, col.locarem els espinacs, a sobre una primera capa de xips, a sobre d'aquesta el pernil i un altre cop patates. A sobre de la segona capa de patates hi posam un ou, més pernil i acabaremm amb una tercera capa de xips i finalment amb el segon ou.
Ho podem decorar amb uns tomàquets xerry i una mica de cibulet.

Aquí us deixo una fotografia, bon profit!


No hay comentarios:

Publicar un comentario