domingo, 17 de junio de 2012

Massa quebrada o Brisée

La massa quebrada s'utilitza principalment per amalgamar un farcit més o menys líquid (quiche lorriane, flam, pastís de poma, etc.). Es cou normalment alhora que el seu farcit i és utilitzat tant a cuina com a pastisseria.

Ingredients:

250 g de farina per pastisseria
125 g de mantega pomada
50 ml d'aigua
1 rovell d'ou
50 ml d'aigua
1 polsim de sal
40 g de sucre (opcionals, només si la utilitzem per postres.)

Elaboració:

Tamisar la farina juntament amb la sal.
Mesclar la farina amb la mantega pomada i formar una bola sense amassar molt. Aquesta no ha de quedar elàstica.
Una vegada formada la bola, s'aixafa una mica, s'embolica amb film transparent i es deixa reposar al frigorífic uns 20 minuts.
Un cop reposada, s'esten amb un rodillo de pastisseria intentant aconseguir un gruix d'uns 3 mm.
Colocarem la massa a una safata rodona de forn i farcirem a gust.
Si la fem buida s'enfornarà a uns 240º uns 10 minuts i a uns 200º si l'enfornem amb el farcit durant uns 35 minuts.

Notes:
  • És important no treballar-la massa perquè no quedi elàstica.
  • El repòs és important per poder-la extendre millor.
  • Es poden reutilitzar els retalls sobrants.









No hay comentarios:

Publicar un comentario