Ingredients:
250 g de farina per pastisseria
125 g de mantega pomada
50 ml d'aigua
1 rovell d'ou
50 ml d'aigua
1 polsim de sal
40 g de sucre (opcionals, només si la utilitzem per postres.)
Elaboració:
Tamisar la farina juntament amb la sal.
Mesclar la farina amb la mantega pomada i formar una bola sense amassar molt. Aquesta no ha de quedar elàstica.
Una vegada formada la bola, s'aixafa una mica, s'embolica amb film transparent i es deixa reposar al frigorífic uns 20 minuts.
Un cop reposada, s'esten amb un rodillo de pastisseria intentant aconseguir un gruix d'uns 3 mm.
Colocarem la massa a una safata rodona de forn i farcirem a gust.
Si la fem buida s'enfornarà a uns 240º uns 10 minuts i a uns 200º si l'enfornem amb el farcit durant uns 35 minuts.
Notes:
- És important no treballar-la massa perquè no quedi elàstica.
- El repòs és important per poder-la extendre millor.
- Es poden reutilitzar els retalls sobrants.
No hay comentarios:
Publicar un comentario